Biznes i reklama

Transport mięsa – jak je przewozić, aby przetrwało podróż?

Transport mięsa – jak je przewozić, aby przetrwało podróż?
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Każda firma pragnie zapewnić swoim klientom wysoki poziom usług. Z tego powodu przedsiębiorstwa dbają, aby ich produkty były dobrej jakości. Dotyczy to również producentów artykułów spożywczych. W tym przypadku jedną z kluczowych kwestii jest właściwy transport żywności.

Pojemniki i właściwa temperatura

Produktem szczególnie wrażliwym na złe warunki przechowywania jest mięso. Dlatego, chcąc zajmować się transportem tego typu wyrobów, należy spełnić szereg norm. Zwłaszcza jeśli transportujemy towary, które nie były w żaden sposób konserwowane czy przetwarzane. Największe znaczenie w przewożeniu mięsa ma temperatura. Przykładowo wołowinę możemy przechowywać bezpiecznie w temperaturze maksymalnie siedmiu stopni Celsjusza. Z kolei w przypadku drobiu musimy być bardziej ostrożni, ponieważ takie wyroby tracą swoją świeżość już w temperaturze powyżej czterech stopni. Żeby zapewnić przewożonym produktom właściwe warunki, niezbędne mogą okazać się odpowiednie pojemniki. W przypadku towarów mięsnych najlepiej sprawdzają się specjalne skrzynki posiadające pełne dno, a także wzmocnione ścianki. Oprócz tego warto także wyposażyć się w worki do mięsa, które posłużą nam do wyścielenia pojemników. Oczywiście, kupując takie produkty, starajmy się nabywać te posiadające stosowne atesty. Tym samym przewożone przez nas mięso będzie przechowywane w idealnych warunkach, co z pewnością sprawi, że bez kłopotów wytrzyma całą podróż. Dzięki temu nie tylko unikniemy strat finansowych, ale przede wszystkim zagwarantujemy swoim klientom najwyższą jakość usług.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*